Home
01

Trimsalon info
02

Fotogalerij
03

Before - After
04

Spotlight
05

Informatie
06

Route
07
Informatie

Waarom moet uw hond getrimd worden?

 

Afhankelijk van de vacht van de hond houdt trimmen in: “Scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en borstelen.” Bouviers, Schnauzers, de meeste terriërrassen  en ruwharige honden worden geplukt met de hand. Setters, Golden Retrievers, Spaniëls etc. worden waar mogelijk geplukt en verder met de schaar uitgedund en gemodelleerd.

 

Poedels en qua vacht vergelijkbare honden worden geschoren en geknipt. Verder hoort bij een trimbeurt het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, verwijderen van teken en behandelen van verstopte anaalklieren.

 

Bij een hond die niet naar de trimsalon gaat (kortharige honden hoeven veelal niet!) kunnen huidproblemen en jeuk ontstaan

 

Wat gebeurt er met uw hond in de trimsalon?

 

Wanneer u uw hond naar de trimsalon brengt, moet u de hond enkele uren afstaan. Maak het brengen en afscheid nemen zo kort mogelijk. Uw hond wordt alleen maar onzeker als u langer blijft.

 1. Eenmaal binnen wordt de hond op de trimtafel helemaal doorgekamd en worden klitten verwijderd. (Wanneer u uw hond regelmatig kamt, kunt u hem het “ontklitten” besparen!)
 2. Dan, afhankelijk van de vachttype van uw hond, wordt deze vervolgens getrimd.
 3. Daarna volgt er een lekker bad en wordt de hond na het wassen droog geföhnd.
 4. Als de hond droog is wordt de vacht verder afgewerkt en in model gebracht. Inmiddels zijn er dan wel enkele uren verstreken.

 

Vreemd gedrag.  

 

Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje “vreemd” gedraagt zoals: springen, rennen, met de kop schudden, rollen, zijn lichaam besnuffelen, etc..

 

Dit is vergelijkbaar met iemand die zijn lange haren pas heeft laten kort knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en het andere luchtje.

  

Tot slot, als u bedenkt hoeveel uren er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs van het trimmen niet tegenvallen. Om ook nog een sprookje uit de wereld te helpen: uw hond wordt bij een vakkundige trimmer niet verdoofd!

 

Uw hond kan wel moe zijn na een trimbeurt.

  

Enkele tips:  

  • Laat uw hond eerst goed uit. de trimbeurt neemt enkele uren in beslag en het is dan vervelend als uw hond niet is uit geweest.
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk te brengen! Een natte vacht is niet behandelbaar.
  • Voor de trimbeurt uw hond niet wassen. Veel hondenvachten zijn moeilijk behandelbaar na een wasbeurt.
  • Indien uw hond een medische afwijking heeft of een besmettelijke aandoening, meld dit voor de trimbeurt.
  • Zorg dat uw hond vlooienvrij is. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen (tevens te koop bij De teugelhof). En wees niet ongerust, elke hond kan vlooien hebben. Als baasje moet je ze echter wel bestrijden!
  • En .................vergeet natuurlijk nooit te vertellen hoe mooi uw hond is geworen na de trimbeurt, want uw hond is altijd de mooiste!

 

-    

 

 HomeTrimsalon infoFotogalerij Before - AfterSpotlightInformatieRoute